Praktisk informasjon

Informasjon

I City Hall på Main Street U.S.A. i Disneyland® Park samt hos Studio Services ved inngangen til Walt Disney Studios® Park kan du få nyeste informasjon om åpningstider og ulike show og parader.

I Rådhuset er det bl.a. også mulig å bestille bord til de ulike restaurantene både på hotellene og i temaparkene.

Spesielle hensyn

Gjennom brosjyren «Disabled Guest Guide», som er tilgjengelig på informasjonspunktene og på alle Disneys temahotell, kan du få hjelp og veiledning dersom du har spesielle behov.

Alle hoteller, restauranter og de aller fleste attraksjonene er designet for å ta imot gjester med funksjonshemninger.

Har du behov for spesialrom er det selvsagt også mulig å bestille spesialrom, utstyrt for rullestolbrukere mm.

Skulle det være spesielle ønsker i forbindelse med måltidene (vegetarmat, diabetes, glutenfritt etc.) kan disse ønskene selvsagt oppfylles. Alle restauranter serverer vegetarretter og på de aller fleste restaurantene er det mulighet for spesialretter. Finn ut mer om de enkelte restaurantene eller spør i rådhuset, som ligger ved inngangen til Disneyland Park®.

Spør også nærmere fra Magic Tours på telefon +45 7013 0330.

Kjørestoler/barnevogner

Rullestoler og barnevogner kan leies for en periode ved inngangen til begge parkene mot depositum. Besøkende kan også ta med egen rullestol/vogn.

Generelt i begge parkene

I begge parkene skal barn være i følge med en voksen, og man må ikke gå rundt bar overkropp eller barbeint.

Av sikkerhetsmessige årsaker krever visse attraksjoner en minimumshøyde, for eksempel i Disneyland®Park: Indiana Jones™ and the Temple of Peril (1,40 m), Space Mountain: Mission 2 (1,32 m), Autopia 0,81 m, Pirates Beach (maksimalt 1,40 m) m) Big Thunder Mountain (1,02m). I Walt Disney Studios® Park: The Twilight Zone Tower of Terror (1,02 m) Rock'n Roller Coaster med Aerosmith (1,20 m), Crush Coaster (1,07 m), Toy Soldiers Parachute Drop (81 cm), RC Racer (1 ,20 m) ).

Noen attraksjoner kan være voldelige på gravide eller gjester med svakt hjerte og ryggproblemer osv. Ved inngangen til hver fornøyelsesritt trekkes oppmerksomheten mot disse forholdene.

Siden parkene er åpne 365 dager i året, er det nødvendig å stenge fornøyelser for generelt vedlikehold. Noen fornøyelser vil derfor være stengt. For mer informasjon se her.

Valuta

Du kan også betale med de fleste internasjonale kredittkort (Visa / Mastercard etc.) i butikkene og restaurantene i Disneyland® Paris. Det anbefales imidlertid også å ha med seg litt penger i fornøyelsesparkene. Det er mulig å veksle penger på alle Disney-hoteller samt på City Hall and Studios Service i temaparkene. Det er også minibanker i både fornøyelsesparker og i Disney® Village.

Dyr

Dyr, bortsett fra servicehunder, er ikke tillatt i Disneyland® Paris eller på hotellene. Unntaket er noen hytter på Disneys Davy Crockett-ranch. For mer informasjon om dette, kontakt en reisekonsulent.

Dyr kan mot betaling plasseres i et dyrehjem som ligger ved parkeringsplassen. ID-kort samt nødvendige vaksinasjoner og helseattest skal fremvises Det er eiers eget ansvar å lufte dyrene mens de oppholder seg på internatet.

Parkering

På alle Disney's hoteller samt Selected & Associated hoteller er det gratis parkering.

For gjester som bor på Disneys Davy Crockett Ranch®, er det gratis parkering ved hver bungalow, samt parkeringskuponger for parkering på Disneyland® Paris parkeringsplass (inkludert i prisen).

Shuttlebusser

Mellom Disney-hotellene og Disney-parkene går det gratis shuttlebusser som går regelmessig fra tidlig morgen til sen kveld.
(Untatt Disney's Davy Crockett Ranch, da dette krever egen bil/transport. Det er offentlige busser som går til Village Nature Paris mot en avgift)

Været

Disneyland® Paris er åpen hver dag – hele året. Arealet er ca. 1000 km sør for den danske grensen og været er vanligvis litt varmere enn hjemme.

80 % av alle turene er innendørs eller under tak, noe som betyr at været ikke spiller så stor rolle. Gå derfor ikke glipp av muligheten til å besøke Disneyland® Paris også utenom sommerperioden – Her kan prisene ofte være lave og antall besøkende i parkene mindre.

Nedenfor er de gjennomsnittlige daglige temperaturene i Frankrike

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
6 8 11 14 18 22 24 24 21 16 10 7

Sikkerhet

Sikkerhet er førsteprioritet hos Disneyland® Paris. Det er mange sikkerhetspersonell, og området er bilfritt, derfor kan du bevege deg fritt og trygt.

Skulle det mot forventning oppstå problemer av noe slag, kan du alltid henvende deg til hotellets resepsjon eller en ansatt og få hjelp. Dette gjelder også lege eller eventuelt hjelp fra politiet.

Barn

Det er barna som bestemmer på Disneyland® Paris, derfor er det selvfølgelig mange fasiliteter for barn, både på hotellene og i fornøyelsesparkene, som er med på å gjøre familieferien til en ren nytelse. På alle restauranter er det barnemenyer og barnestoler, og på noen hoteller er det lekeplasser for barna, akkurat som det mange steder er stelleplass for de minste.

Skulle uhellet være ute og dere blir skilt fra hverandre, er det flere møtepunkter i begge parkene hvor personalet kan være behjelpelig. Mer informasjon finner du ved innsjekking på Disneyland® Paris.

Barnesenger tilbys gratis på Disneys hoteller samt Disneys Davy Crockett Ranch® og Village Nature Paris (begrenset antall barnesenger tilgjengelig)

I fornøyelsesparkene er det bl.a. mikrobølgeovn, stellebord og flaskevarmere tilgjengelig - dog håndklær for bleieskift mm. ta med deg selv.

Baby switch

Babyswitch er et alternativ som foreldre med små barn kan dra nytte av, slik at de ikke trenger å stå i kø to ganger for å prøve en tur som er upassende for barnet deres. Spør fornøyelsesparkpersonalet om muligheten.

Disney Premier Access

Du er garantert fantastiske minner og morsomme opplevelser med et besøk i Disneyland® Paris sine to store fornøyelsesparker med forlystelser. Det er et populært reisemål, som dessverre noen ganger gir lengre ventetid ved attraksjonene. Med tilleggskjøp av Premier Access kan du få enda flere turer på favoritturene dine og dermed unngå sinte fjes fra de yngste i familien.

Du kan laste ned den offisielle Disneyland® Paris-appen for å få tilgang til Premier Access.